2011-08-04

Karl LagerfeldDenna världskända modeskapare, som tog över Modehuset Chanel, 12 år efter Coco Chanels bortgång. 

Karl Lagerfeld, född med namnet Karl Otto Lagerfeldt. Föddes den 10 September 1938 i Hamburg, Tyskland. Mamma som var tysk och pappa som var svensk.

Som fjortonåring flyttade Karl till Paris och började i tidig ålder arbeta som assistent åt Pierre Balmain efter han vunnit en tävling för en kappa sponsrad av International Wool Secretariat. Några år senare sa han till en reporter "I won on coats, but actually I like designing coats least of all. What I really love are little black dresses."

Efter tre år hos Balmain så flyttade han över till Jean Patou, där han designade två haute couture kollektioner per år i fem år. Hans första kollektion var visad i en två-timmars presenatation i July 1958, men med namnet Roland Karl istället för Karl Lagerfeld. 


Hans egna varmärke Karl Lagerfeld lanserades inte förns 1984. September 2007 lanserades ett nytt, men mer lättillgängligt varumärke med namnet K Karl Lagerfeld.Lite info, om en modeikon och ett varumärke med klass!  Älskar bilden nedan... ger lite extra motivation att inte ersätta cigaretterna med kcal.  ;)
På senare år har han gjort några roliga samarbeten, bla med H&M 2004, och nu senast med Coca Cola light. Herr Lagerfeld skall vara väldigt svag för just Cola light... Snygga flaskor blev det också, men jag har inte sett/hört var man kan köpa dem.  Finns de ens i Sverige??
Ha en fin dag!
Kram Mia

1 kommentar:

Room of karma sa...

Jag ÄLSKAR Karl Lagerfeld! Jag är djup imponerad av hans samarbete med coco chanel när han gjorde motorcykeln till dom. Han är en riktig cooling med klass och stil. Jag är ett stort stort fan av han!

Ha det bäst, flod häst.
kram CC